Couple Retreat Integral

Een gelukkige, inspirerende en volwassen partnerrelatie willen we allemaal. Maar hoe ‘doe’ je dat eigenlijk?
Ga er met z’n tweeën een paar dagen tussenuit om je volle aandacht te geven aan wat je zo dierbaar is: je partnerrelatie.  Raak geïnspireerd en leer hoe je LIEFDE kunt ZIJN en volwassen kunt worden.

samen onder de brug

Rusten in je oorspronkelijke aard. Tijdens deze relatie retraite herstel je het contact met je stralende, liefdevolle, oorspronkelijke aard. Vreugde, levenslust, lichtheid, humor komen weer vrij. Je leert met elkaar te rusten in aanwezig Zijn en ontdekt samen hoe je je relatie in afstemming kunt brengen met jullie diepste weten en hoogste waarden.
Niet praten of juist te veel gesprekken of ruziën over jullie onvrede haalt de frisheid uit de relatie, als je niet precies weet hoe je snel tot de kern kunt komen.Vaak zoek je in de ander wat je zelf denkt te missen. Het vermijden van pijnlijke gevoelens haalt de diepte uit jullie relatie. Het verdrijft de liefde en drijft jullie uit elkaar.
Emotionele volwassenheid. Veel conflict ontstaat omdat je onbewust samen geschiedenis herhaalt en als een behoeftig kind of rebellerende adolescent op de ander reageert. Emotioneel volwassen leren worden is noodzakelijk als je een volwassen relatie tot bloei wilt laten komen. Hoe doe je dat?

 

Kwetsbaar zijn. Door op je gemak te raken met een open, kwetsbare staat van aanwezig Zijn en het toelaten van gezichtsverlies open je je beiden voor diepere lagen van ervaren en voor de natuurlijke stroom van geven en ontvangen. Door pijnlijke issues en gevoelens te  doorzien en doorvoelen, verliezen oude, niet constructieve mechanismen van beschuldigen en verdedigen meer en meer hun grip. Je leert met elkaar liefdevol onder ogen te zien wat aangegaan moet worden. Om zoveel risico te nemen is wel voldoende basis veiligheid vereist.
Volgende evolutionaire stap van jullie relatie. Je relatie is geen probleem dat opgelost moet worden. En jullie zijn dat evenmin. Je leert jullie relatie te zien als een levend organisme, dat zich ontwikkeld en groeit en  door jullie wordt gevormd en gevoed ( of verwaarloosd). De volgende ontwikkeling stap dient zich vanzelf aan, alsook de hobbels die genomen moeten worden. Dat kan zijn op het gebied van intimiteit, seksualiteit, spiritualiteit of communicatie.
Zo wordt een nieuwe manier van in relatie zijn werkelijk beschikbaar.

man vrouw bankje verlies

Het schip inspecteren. Om samen op volle zee uit te kunnen varen, is een gedegen schip nodig. In de begin fase onderzoeken we of de basis van jullie relatie veilig genoeg is. We bespreken welke verandering nodig is voordat je met elkaar de diepte in kunt gaan.
Tijdens deze relatie retraite word je geïnspireerd, aangeraakt, gevoed en uitgedaagd, vanuit een zijnsgerichte en integrale visie op relaties.
Omdat ik werk in het hier en nu, komt dat wat werkelijk aandacht behoeft, snel op tafel.
Een geïnspireerde relatie, hoe creëer je dat?
Leer
  • je relatie te bekrachtigen
  • onderscheid te maken tussen een ego gestuurde relatie en een door het Hart geleide relatie
  • je te openen voor liefde in plaats van liefde te zoeken
  • te groeien in emotionele volwassenheid
  • de invloed onderkennen van behoeften en de mogelijkheid om ze te vervullen of te overstijgen
  • de invloed van onderliggende drijfveren in ieder van jullie
  • een inspirerende wisselwerking tussen mannelijke en vrouwelijke kracht
  • hoe je intimiteit en seksualiteit vrij maakt
  • hoe je samen communiceert vanuit inspiratie
  • over de wisselwerking tussen jullie karakters (of maskers) en schaduw
Je kunt hier contact opnemen voor meer informatie of om je aan te melden.

 

Reacties gesloten