Couple Retreat Integral

Een gelukkige, inspirerende en volwassen partnerrelatie willen we allemaal. Maar hoe ‘doe’ je dat eigenlijk?
Ga er met z’n tweeën een paar dagen tussenuit om je volle aandacht te geven aan wat je zo dierbaar is: je partnerrelatie.  Raak geïnspireerd en leer hoe je LIEFDE kunt ZIJN en volwassen kunt worden.

samen onder de brug

Rusten in je oorspronkelijke aard. Tijdens deze relatie retraite herstel je het contact met je stralende, liefdevolle, oorspronkelijke aard. Vreugde, levenslust, lichtheid, humor komen weer vrij. Je leert met elkaar te rusten in aanwezig Zijn en ontdekt samen hoe je je relatie in afstemming kunt brengen met jullie diepste weten en hoogste waarden.
Niet praten of juist te veel gesprekken of ruziën over jullie onvrede haalt de frisheid uit de relatie, als je niet precies weet hoe je snel tot de kern kunt komen.Vaak zoek je in de ander wat je zelf denkt te missen. Het vermijden van pijnlijke gevoelens haalt de diepte uit jullie relatie. Het verdrijft de liefde en drijft jullie uit elkaar.
Echt ontmoeten Het is onze gewoonte om de ‘ander’ als een object te zien bij wie we proberen te krijgen wat we graag willen hebben: bevestiging, aandacht, gezelschap, seks, zorg, een veilige toekomst etc.
Als je er naar verlangt om weer verwonderd te zijn en echt te ontmoeten, dan vraagt dit om een geheel andere benadering. Hiervoor is het nodig dat je beide besluit om helemaal aanwezig te willen zijn, dat je beseft en erkent dat de ander helemaal van zichzelf is en niet van jou én dat je je opent voor wat zich nu, in wederkerigheid, wil ontvouwen.
liggen in het gras
Emotionele volwassenheid. Veel conflict ontstaat omdat je onbewust samen geschiedenis herhaalt en als een behoeftig kind of rebellerende adolescent op de ander reageert. Emotioneel volwassen leren worden is noodzakelijk als je een volwassen relatie tot bloei wilt laten komen. Hoe doe je dat?
Kwetsbaar zijn. Door op je gemak te raken met een open, kwetsbare staat van aanwezig Zijn en het toelaten van gezichtsverlies open je je beiden voor diepere lagen van ervaren en voor de natuurlijke stroom van geven en ontvangen. Door pijnlijke issues en gevoelens te  doorzien en doorvoelen, verliezen oude, niet constructieve mechanismen van beschuldigen en verdedigen meer en meer hun grip. Je leert met elkaar liefdevol onder ogen te zien wat aangegaan moet worden. Om zoveel risico te nemen is wel voldoende basis veiligheid vereist.
Volgende evolutionaire stap van jullie relatie. Je relatie is geen probleem dat opgelost moet worden. En jullie zijn dat evenmin. Je leert jullie relatie te zien als een levend organisme, dat zich ontwikkeld en groeit en  door jullie wordt gevormd en gevoed ( of verwaarloosd). De volgende ontwikkeling stap dient zich vanzelf aan, alsook de hobbels die genomen moeten worden. Dat kan zijn op het gebied van intimiteit, seksualiteit, spiritualiteit of communicatie.
Zo wordt een nieuwe manier van in relatie zijn werkelijk beschikbaar.
man vrouw bankje verlies
Het schip inspecteren. Om samen op volle zee uit te kunnen varen, is een gedegen schip nodig. In de begin fase onderzoeken we of de basis van jullie relatie veilig genoeg is. We bespreken welke verandering nodig is voordat je met elkaar de diepte in kunt gaan.
Tijdens deze relatie retraite word je geïnspireerd, aangeraakt, gevoed en uitgedaagd, vanuit een zijnsgerichte en integrale visie op relaties.
Omdat ik werk in het hier en nu, komt dat wat werkelijk aandacht behoeft, snel op tafel.
Een geïnspireerde relatie, hoe creëer je dat?
Leer
 • rusten in je oorspronkelijke aard
 • elkaar te herkennen als de volmaakte manifestatie van deze aard, in al zijn onvolmaaktheid
 • een Hartgeleide relatie op te bouwen en een ego gestuurde relatie achter je te laten
 • je, ieder moment opnieuw, te openen voor liefde in plaats van liefde te zoeken
 • te groeien in emotionele volwassenheid
 • onderscheid maken tussen gezonde zorg voor behoeften en behoeftigheid
 • de invloed van jullie onderliggende drijfveren op de relatie dynamiek
 • een inspirerende wisselwerking tussen mannelijke en vrouwelijke kracht
 • hoe je intimiteit en seksualiteit vrij maakt
 • hoe je samen communiceert vanuit inspiratie
 • over de wisselwerking tussen jullie karakters (of maskers) en schaduw
Tijdens de intakesessie bepalen we samen het accent van de retraite, aan de hand van jullie mate van bewustzijn, ontwikkeling en huidige relatiethema’s.
Heb je belangstelling? Lees hier hoe het werkt.
Matthew: “Wow, your approach is very straightforward. Very powerful. It works. Thanks!”

Reacties zijn gesloten.