Integrale partnerrelaties: 3 kernprincipes van bewuste relatiecoaching

Van heel nabij zie ik hoe partners zoeken naar handvatten om de veelal onbewuste impulsen, motieven en emoties het hoofd te bieden en iets van hun relatie te maken. Mijn belangstelling voor een nieuwe visie op relaties komt voort uit mijn jarenlange ervaring met het begeleiden van mannen en vrouwen en hun relatievragen en uit mijn persoonlijke worsteling en zoektocht.
Ondanks het grote aanbod aan begeleiding en opleidingen op relatiegebied, is er een groeiende groep mannen en vrouwen die ervaren dat dit huidige aanbod niet meer aan sluit bij hun kernwaarden en bij wat ze eigenlijk zoeken. De reden is niet een gebrek aan deskundigheid van begeleiders of docenten. Nederland kent een keur aan uitstekende relatietherapeuten. Dus wat is hier aan de hand? In dit artikel geef ik een compacte beschrijving van de drie kernprincipes waarmee een integrale benadering van partnerrelaties zich onderscheidt van de meeste reguliere benaderingen.
Waar komen we vandaan en waar staan we nu?
Onderliggende gevoelens van wanhoop, woede en machteloosheid laten zien dat heel veel mensen een voorbeeld missen. Immers, de moderne relatie die we nu kennen, bestaat nog maar heel kort.
Verder lezen
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties zijn gesloten.