Integrale relatie coaching

Volmaakte liefde, onvolmaakte relaties
Een bewuste partnerrelatie is een onderneming van twee mensen die zich volledig open willen stellen voor de liefde en voor elkaar. De bereidheid om de emoties te doorvoelen die kunnen opkomen, zijn een integraal onderdeel van deze onderneming. Leren hoe je ruimte kunt maken voor allerlei verschillende emoties vraagt om toewijding en nieuwsgierigheid.
Ieder mens heeft de instinctieve neiging om op een relatie crisis te reageren vanuit een vecht of vluchtreactie, te bevriezen of te dissociëren; alles om maar weg te blijven van sterke en pijnlijke emoties. Angst voor eenzaamheid kan je er toe bewegen om snel te zoeken naar een andere bron van vervulling, opdat de leegte maar niet gevoeld hoeft te worden. Als je leert je naar elkaar open te stellen in plaats van je krampachtig te verzetten, kan dit de poort zijn naar een grotere intimiteit. Moed, openheid en humor zijn kwaliteiten die tot jullie beschikking kunnen komen. Liefde kan zomaar gaan stromen.
Maar als je begrijpt dat teleurstelling ook een poort kan zijn naar ontwaken, groei, verdieping en rijping, kun je de keuze maken om het leven werkelijk onder ogen te zien en volwassen worden op die plek waar je nog verwacht dat de ander de leegte voor je opvult.
Je leert ook om je liefdesleven in afstemming te brengen met jullie oorspronkelijke natuur. Dan blijkt liefde niet langer dat wat jullie bij elkaar zoeken, maar de al aanwezige, rijke bodem van jullie bestaan.
En dat verandert alles…
De liefdeswond
Je partner, degene waar je zo veel van houdt, is bij uitstek degene bij wie je je wilt ontspannen, maar ook degene die de meest heftige emoties in je wakker maakt. Emoties zijn onvermijdelijk en maken deel uit van je mens zijn. Hoe meer je je openstelt voor liefde, hoe groter het risico dat je gewond raakt. En hier ligt de kans.
Een gebroken hart is de poort naar ruimer bewustzijn en een grotere nabijheid.
Gezonde wrijving brengt de verschillen tussen jullie in beeld en dat is nodig om gezonde autonomie te ontwikkelen. Bij te veel of te weinig wrijving kom je echter te veel alleen te staan en kun je het gevoel hebben dat je elkaar kwijt begint te raken. Dit kan soms zoveel pijn doen, dat je alleen nog maar weg wilt. Misschien overweeg je al om de relatie te beëindigen. Maar in feite ligt hier een kans tot ontwikkeling en meer intimiteit. Dat vraagt wel om een andere benadering dan je misschien kent.
Tango
Aanleiding voor het zoeken van begeleiding
Het vast lopen van de relatie kan een pijnlijke, maar noodzakelijk katalysator zijn voor een volgende stap in jullie ontwikkeling of voor een bewuste en liefdevolle beëindiging van de relatie.
Gebeurtenissen zoals het krijgen van een kind, een niet beantwoorde kinderwens, verlies van werk of een geliefde, ziekte, vreemd gaan of ouder worden kunnen aanleiding zijn voor spanning en conflict. Als je er samen niet uit komt, kan dit aanleiding zijn om je samen te laten begeleiden. Maar ook het verlangen naar een diepere verbinding of juist meer ruimte en vrijheid kan een ingang zijn. Er is misschien moed voor nodig om de hulp van iemand in te schakelen. Maar als je eenmaal over de drempel bent, kun je ervaren hoe jullie huidige probleem juist de poort kan zijn naar een diepere verbinding en een volgende stap in jullie ontwikkeling.
Je bent welkom met al je relatie vragen. Hier zijn een paar voorbeelden:
EEN NIEUWE RELATIE, EEN NIEUW GEZIN: HOE DOE JE DAT
VERLIES VAN EEN GELIEFDE
HELP, MIJN PARTNER HEEFT EEN BURNOUT
VROUWEN, OVERGANG EN TRANSFORMATIE
Kennis maken
Boek een online kennismakingsgesprek, en overweeg een RELATIE RETRAITE VOOR TWEE.
Tijdens de eerste kennismaking en de intake bespreken we jullie huidige situatie, de coachvraag, de inhoud en voortgang van de begeleiding. Ik werk met eenvoudige maar diepgaande ervaringsgerichte oefeningen, waarmee je ook thuis samen kunt oefenen. Deze helpen om je bewustzijn te verruimen en jezelf te begeleiden, opdat je in het drukke bestaan samen focus kunt houden.
‘Love Does Not Fail For You When You Are Rejected or Betrayed or Apparently Not Loved. Love Fails For You When You Reject, Betray, and Do Not Love.’   Adi Da Samraj

 

N.B. Deze relatie begeleiding is niet geschikt voor paren waarbij de verhouding langdurig of ernstig is verstoord door geweld, seksueel of emotioneel misbruik of de afhankelijkheid van verslavingen zoals alcohol, drugs, seks, gokken of gamen. Hiervoor verwijs ik naar psychotherapeuten met deskundigheid op dat gebied.

 

 

Reacties zijn gesloten.