Extase van het Hart

DEZE RETRAITE HEEFT PLAATS GEVONDEN IN 2021
Je bent een vrouw en het is je diepste wens om je te openen in liefde. Om royaal liefde te geven, om liefde te zijn. Misschien fantaseerde je als jong meisje dat er ooit een geliefde op je weg zou komen die jou werkelijk zou zien en je hart helemaal zou openen. Iemand die je zozeer zou vertrouwen dat je al je maskers zou kunnen laten zakken en je je helemaal zou kunnen overgeven…
3 vrouwen dans
Maar als die volmaakte ander niet verschijnt, of als je je gekwetst voelt door degene voor wie je je hebt geopend, dan heb je misschien muren rond je hart opgetrokken. Je hebt geleerd met de pijn te leven en besloten voor jezelf te zorgen. Je hebt geleerd om je eigen doelen na te jagen en je leven zelf richting en inhoud te geven. Je richt je op je carrière of je financiën, wijdt je aan een goed doel of een spiritueel pad. Of je reist de wereld rond, doet veel aan sport of besteedt tijd met goede vrienden. Maar hoe succesvol je ook bent en hoe veel plezier je ook beleefd aan je activiteiten en contacten, er blijft iets in je onaangeroerd. Heimelijk verlang je naar werkelijke overgave.
Als je je langdurig verdedigt tegen mogelijke kwetsing, bouwt je lichaam spanning op en ontwikkel je lichamelijke klachten. Langzamerhand kun je moe raken van jaren lang je leven in eigen hand houden en te putten uit je eigen kracht. Terwijl je hart er naar verlangt om diep geopend te worden en te stralen en je lichaam verlangt om werkelijk aangeraakt te worden. Opdat je de bron van liefde kunt ervaren en door je heen kunt laten stromen.
Je bent bang om dit verlangen te onderkennen, omdat je denkt dat de enige optie is om dan terug te vallen op een modus van afhankelijkheid, zoals je moeder of grootmoeder liet zien.
Wat werkelijk aan de hand is, is dat je op de drempel staat van een volgende stap in je vrouwelijke ontwikkeling, voorbij het heen en weer bewegen tussen een afhankelijk en onafhankelijke levenshouding. Het gaat er niet om om terug te vallen in behoeftige afhankelijkheid, of te volharden in het isolement van onafhankelijkheid, maar om de volheid van de liefde die door alle harten stroomt toe te laten en je daar door te laten leiden. Hiervoor is het nodig om je relatie met de bron herstellen.
Kasteelmuur en bron
Vanuit angst houdt je de muren rond je hart in stand. Vanuit angst sluit je je lichaam, waardoor liefde niet door je heen kan stromen. Vanuit angst weiger je om je diep te openen, voorbij je comfortzone.
Mannen zijn in de regel doodsbang voor de kracht van de vrouwelijk liefde en kracht. Alleen een man die zijn angst heeft overstegen en er mee op zijn gemak is, kan jou ontmoeten in dit verlangen. Maar laten we eerlijk zijn, vrouwen zijn al even bang voor hun eigen kracht.
Werkelijke vervulling vind je echter niet in de aandacht van een ander, of door je leven in eigen hand te houden. Werkelijke vervulling vind je alleen in de liefde zelf. Liefde heeft geen subject nodig.
Ook als er geen geliefde in je leven is, of als je geliefde niet is staat is om voorbij zijn/haar angsten te gaan, kun je leren om je hart te open voor de liefdesstroom en je oorspronkelijke vrouwelijkheid te laten stralen. Dat kan een uitdaging zijn, omdat pijn die je heeft doen sluiten, weer kan worden aangeraakt. Maar als je het aan durft, kun je leren hoe je de pijn kunt toelaten op een manier die je hart verder opent naar liefde.
global women meditatie
Als je er naar verlangt om te leven met een stralend hart en een lijf dat door liefde wordt bewogen, al dan niet met een partner, ben je van harte welkom om deel te nemen aan deze vierdaagse.
Je gaat jezelf ervaren als stralende, vrije vrouw en we zullen elkaar inspireren en gezamenlijk ademen, mediteren, visualiseren, dansen, zingen (niet tijdens coronamaatregelen), tekenen, aanraken/masseren en wandelen. Er is ook ruimte om alleen te zijn.
Data: 6-9 september 2021
Voor wie: deze workshop is open voor vrouwen van alle leeftijden. Heb je niet eerder met mij gewerkt? Dan maken we vooraf eerst even kennis.
Locatie: Centrum Savita, in de prachtige heuvels van Winterberg, Duitsland
Kosten programma: € 440,-  inclusief btw voor particulieren, exclusief btw 21% voor zzpers.
Residentiekosten:  € 150,-. Deze kosten zijn op basis van vol pension en een eigen kamer met douche en toilet.
Annuleren is kosteloos mogelijk tot een maand voor de aanvangsdatum. Tot 1 week voor de datum zal 50% van de totaalsom worden teruggeboekt. Daarna is geen restitutie meer mogelijk.
Maximale groepsgrootte: 8
Kosten programma: € 440,-  inclusief btw voor particulieren, 460,- exclusief btw 21% voor zzpers.
Annuleren is kosteloos mogelijk tot een maand voor de aanvangsdatum. Tot 1 week voor de datum zal 50% van de totaalsom worden teruggeboekt. Daarna is geen restitutie meer mogelijk.
Vervoer: heb je geen auto? Misschien kan je met een andere deelneemster mee rijden. Ik breng jullie graag met elkaar in contact.
Heb je belangstelling? Klik hier voor aanmelden of meer informatie.

Reacties zijn gesloten.