TOPvrouwen

overlook cityJe bent een vrouwelijke leider of bestuurder en succesvol in je werk, hetzij binnen een organisatie, als zelfstandig ondernemer of als uitvoerend kunstenaar. Je wilt met je werk een waardevolle bijdrage leveren aan de wereld.
Je zet je, op welke manier dan ook, in voor het ontwikkelen van bewustzijn, het beschikbaar maken van kennis, het bevorderen van vrede, veiligheid en democratie, groene economie en duurzaamheid, (vernieuwend) onderwijs, vernieuwing in organisaties, groene politiek, internationaal recht, mensen- en kinderrecht, internationaal recht, hulp bij rampen, ontwikkelingssamenwerking, migratie of geëngageerde kunst en cultuur dat harten raakt.
Een coachtraject of retraite is een uitnodiging tot vertraging en reflectie, ook juist wanneer je er van uit gaat dat ‘doen’ voorrang heeft. Jezelf terug vinden, tijd nemen om vanuit niet weten je werkelijke vraag zich te laten ontvouwen en vanuit rust op te laten komen wat de situatie nu nodig heeft. Dit vraagt om een open, nieuwsgierige en ontvankelijke houding. En de moed om het nieuwe dat naar voren komt, ook werkelijk te gaan belichamen.
Voorbeeld vragen en casussen
Persoonlijke ontwikkeling
 • de manier waarop ik leiderschap uit draag, wordt niet altijd begrepen of gewaardeerd. Hoe kan ik hier constructief mee om gaan?
 • hoe transformeer ik pijnlijke gevoelens zoals afwijzing of uitsluiting in waarachtige autonomie?
 • hoe breng ik ontvankelijkheid/niet doen in balans met handelen/doen?
Communicatie
 • hoe kan ik intuïtie, hart en denken integreren in mijn communicatie met collega’s en opdrachtgevers
 • hoe blijf ik mijn waarheid spreken, zonder bot te zijn?
 • hoe druk ik boosheid uit op een manier die de relatie niet verstoord maar versterkt?
Samenwerking
 • hoe identificeer ik de onderliggende waarde van waaruit collega’s relateren en opereren en hoe ga ik om met de verschillen?
 • hoe transformeer ik negatieve energie in een gesprek in open communicatie?
 • hoe vind ik mijn antwoord te midden van politieke macht spelletjes en het slechts uit zijn op eigen gewin?
Relatie met het collectief
 • hoe identificeer ik wat er speelt onder de waterlijn en hoe breng ik dat in relatie?
 • hoe blijf ik vrij te midden van het politieke speelveld en kan ik blijven handelen vanuit integriteit?
 • hoe kan ik tijdens meetings positief gebruik maken van de wijsheid van het collectief?
SD Waarde- en verandertest
Weten door welke waarden en drijfveren je wordt bewogen geeft enorm veel  inzicht in de manier waarop  je je door het leven beweegt en van waaruit jij leiding geeft. Het laat ook zien wat jouw specifieke toegevoegde waarde is. Een Spiral Dynamics waarde- en verandertest voorafgaand aan de coaching behoort tot de mogelijkheden van dit traject.
Ben je geïnteresseerd?
Je kunt kiezen voor coachsessies, of voor een tweedaagse retraite in Limburg.
Voor meer informatie of aanmelden kun je hier contact opnemen.
* Marjolijn Brussaard, CEO in hoger beroepsonderwijs: ‘Het is bijzonder om weer een stukje van deze weg met jou te lopen. Je kende me van een eerder traject, maar er zaten echt veel jaren tussen. De begeleiding bij jou voelt veilig, je stelt rustig vragen en laat het zijn als het moet zijn. Heel knap hoe je uitdaagt zonder uit te dagen. Dat werkt voor mij. Evenals meditatie bij de start en voelen en zien wat er opkomt. En de bespreking van de uitslag van de Spiral Dynamics test was een welkome verrassing!’

Reacties gesloten