Zomerretraite ‘Waar is Liefde?’

Vreugde, liefde en contact, ieder mens is er naar op zoek. Een leven zonder lijkt een vruchteloos leven. Soms gaat geluk vanzelf. Maar als we eerlijk zijn is dat lang niet altijd het geval. We zijn gaan geloven dat we alleen in de juiste omstandigheden gelukkig kunnen zijn. Dat we de juiste partner nodig hebben, dat geweldige diner, of dat volmaakte huis. Maar wanneer die ene maar niet wil verschijnen, je midden in een scheiding zit of je hypotheek je ‘s nachts wakker houdt, hoe ‘doe’ je dan liefde? Het leven is immers niet maakbaar.
Tóch is liefde en vreugde zo dichtbij. Het is hier. Nu. Niet afhankelijk van omstandigheden. Het enige wat ons in de weg staat… zijn wij zelf.
Deze  waarheid is zo evident, dat we het voortdurend over het hoofd zien. Zoals je je eigen ogen niet direct kunt zien, alleen in spiegelbeeld of op foto’s, zo lijkt liefde met een hoofdletter ook niet direct te ervaren. Het lijkt alsof we het moeten zoeken. Maar hoewel jij je ogen niet kunt zien, kun je het zien wel ervaren. Zo is het precies met Liefde.

Waar je werkelijk naar zoekt is de Geliefde. En die is te vinden in je eigen hart.

meditation-

Love is something that is new, fresh, alive. It has no yesterday and no tomorrow. It is beyond the turmoil of thought. Love has nog opposite. Love has no conflict. – And love alone can transform the present madness and insanety in the world.
If you know how to love, you can do what you like, because it will solve all other problems. – J. Krisnamurti
Zoals je weet bevindt de wereld zich in een fase van transitie. De werkelijke overgang vindt echter plaats in ieder van ons. Het is de overgang van een ego gestuurd bestaan naar een leven dat vanuit het hart wordt geleid. Van relaties die door emoties en gedragspatronen worden gestuurd naar een leven dat spontaan wordt geleefd vanuit de herkenning van wat IS.
De grote transitie vindt dus plaats in jou. Je hebt de keuze om je te verzetten of mee te bewegen. Wat belemmert jou om volledig gelukkig te zijn en vanuit je hart te leven?
Licht en schaduw
Tijdens deze retraite leer je te rusten in het Hart. Je ontdekt tevens wat je belémmert om hier in te rusten. Emoties zoals (zelf)haat, angst, kwetsbaarheid of jaloezie etc, die je liever buiten je zelfbeeld wilt houden, gaan ondergronds. Ze worden de schaduw genoemd. Maar wat ondergronds gaat, komt vanzelf een keer boven. Het leven geeft het als een spiegel aan je terug.

schaduw

Als deze schaduw zijde door jou wordt belicht, door het, onder goede begeleiding, te doorvoelen, staat het niet langer in de schaduw en kan het opgenomen worden in het licht. Je ontwikkelt dan een gezond en volwassen zelfbeeld. Dat draagt enorm bij aan het vermogen om van Harte en voluit te kunnen leven.
Als je je werkelijk hebt geopend en je niet langer laat leiden door het zoeken naar bevestiging en angst voor afwijzing, begint het leven mee te resoneren met de verlangens van je hart. Het leven laat vanzelf zien hoe je meer en meer in afstemming kunt leven met de liefdeskracht. Daar waar je nog vast wilt houden aan veiligheid en zekerheid, krijg je nog situaties voorgeschoteld waar je nog in de spiegel hebt te kijken. Daar waar je je emoties kunt doorvoelen, kan je hart gaan stromen.
Emotionele volwassenheid betekent dat we ieder moment in iedere situatie ja kunnen zeggen tegen dat wat we lichamelijk, mentaal en emotioneel ervaren.
VOOR WIE?
Deze retraite is bedoeld voor iedereen die het zoeken naar liefde beu is en van Harte wil leren leven. Het is voor ieder die begrijpt dat de wereld ingrijpend aan het veranderen is en dat die transitie plaats vindt in ieder van ons.
 017
WAT DOEN WE?
Na een introductie op dit thema ga je, samen met anderen, ervaren waar liefde werkelijk te vinden is en hoe je dit belichaamd. We mediteren, doen visualisaties en lichaamswerk zoals Chi Kung en we oefenen plenair, in kleine groepjes en in tweetallen. Er is alle ruimte voor het stellen van vragen.
Data        Zomer 2019. Data en locatie worden nog bekend gemaakt.
Tijden    
  • 10.00 ontvangst met thee en sap
  • 10.15  aanvang retraite dag
  • 12.30-14.00 lunchpauze
  • 17.30 diner pauze of einde retraite dag
  • 19.30 licht avondprogramma op zaterdag en zondag
 
Begeleider: Domi Lambregts.
Kosten  € 435,- inclusief btw voor particulieren, exclusief btw 21% voor ZZPers. Als de organisatie betaald € 495, – exclusief btw 21%.
Dit is inclusief thee, sapjes, gezonde koekjes en snacks.
Overnachten Er zijn een paar fijne hotels, B&B’s en campings in de omgeving.
Annuleren is kosteloos mogelijk tot een maand voor de aanvangsdatum. Tot 1 week voor de datum zal 50% van de totaalsom worden teruggeboekt. Daarna is geen restitutie meer mogelijk.
We verwelkomen je graag!
Domi

Reacties gesloten