ZAKELIJKE PARTNERS

business meeting
Als je samen een bedrijf runt heeft ieder van jullie maar een doel; het bedrijf te laten floreren. Hoe je dit voor ogen hebt kan echter nogal eens verschillen.
De verschillen in onderliggende waarden die jullie visie kleur geven en jullie gedrag beïnvloeden, kunnen in de onderstroom voor wrijving zorgen en in het ergste geval escaleren.
Een krachtig partnerschap is gelijkwaardig en complementair. Je wordt je bewust van deze verschillen en weet ze te steeds beter te waarderen en in te zetten. Zo krijgt iedere partner zijn/haar plaats in het geheel en wordt gewaardeerd op ‘dat andere’ dat iedere partner mee neemt.
Als de samenwerking vast loopt, kan dat een signaal zijn van de noodzaak tot verandering. Vaak wordt te lang gewacht met het uitreiken naar support. En vaak wordt de samenwerking beëindigd, zonder gebruik te maken van het groeipotentieel dat fricties of stagnatie impliciet in zich draagt.
Coaching Een paar coachgesprekken kunnen al voldoende zijn om de verschillen in drijfveren, waarden en werkhouding boven tafel te krijgen. Ieders kracht wordt expliciet gemaakt. Irritaties worden in een veilige context besproken. Valkuilen worden geïdentificeerd en opgepakt voor persoonlijke ontwikkeling. Jullie krijgen tevens handvatten aangereikt om de samenwerking te versterken en inspirerende dialogen te voeren.
Retraite

 

 

 

Geïnteresseerd? Voor meer informatie kun je contact met me opnemen.

 

Reacties gesloten