OPVOEDING EN ONDERWIJS

gelukkige kinderen hart
Opvoeden en onderwijs gaat een nieuwe toekomst tegemoet. De oude wereld werkt niet meer, daar zijn we allemaal getuige van. De tijd is rijp voor inclusief, holistisch bewustzijn, ook in de wereld van het onderwijs en de professionele opvoeding. Een werkelijke verandering is nodig, van een leven van rennen, overleven en stress, naar leven vanuit vertrouwen, de wijsheid van het hart, natuurlijk welbevinden en natuurlijke levendigheid.
Het aanbod van HOLONS is bedoeld voor professionals en ouders die op zoek zijn naar inspiratie, scholing en begeleiding en zich niet (langer) geïnspireerd voelen door het huidige aanbod. Professionals, ouders en (school) leiders die verlangen naar een volgende stap, een holistische kijk en een diepgaande benadering die werkelijk aan sluit en de generatie van vandaag inspireert.
Hoe leren we kinderen om gelukkig te zijn? Hoe zorgen we dat kinderen in contact blijven met het mysterie? Hoe helpen we ze om hun talenten volledig tot ontwikkeling te laten komen? Hoe laten we ze zien dat het leven te vertrouwen is? Hoe kunnen we ze optimaal begeleiden en inspireren in de ontwikkelingsfase waarin ze zich bevinden. Hoe geven we ze zelfinzicht dat aansluit bij hun leeftijd? Hoe leren we ze over vrijheid, relaties en dienstbaarheid? Hoe kun je je relatie met hen werkelijk afstemmen op hun leeftijd en ontwikkeling?
Kinderen raken je in het hart. Maar kinderen zijn ook een heldere spiegel. Wie hier in durft te kijken, ziet zijn eigen vreugde, maar ook zijn eigen tekorten, pijn en gemis weerspiegeld. Deze spiegeling is een enorme kans om helder te worden over je persoonlijke thema’s die aandacht vragen. Opvoeden en onderwijzen is als het ware begeleiden op twee niveaus: je begeleidt het kind en je begeleid jezelf.
Iedere professionele opvoeder en ouder wordt uitgedaagd om diep in zichzelf te kijken. Je kunt leren om de ontwikkeling van kinderen vanuit een holistische visie te begrijpen, je persoonlijke ontwikkeling aan te spreken en de intelligentie van je hart te beluisteren. Reageren vanuit je eigen tekort is immers zo snel gebeurt.
Er is een aanbod op organisatie- en individueel niveau.
PROFESSIONALS
SUPERVISIE ( informatie volgt binnenkort)
INDIVIDUELE BEGELEIDING
LOOPBAANCOACHING

 

ORGANISATIES
ORGANISATIE ADVIES
LEIDERSCHAPSCOACHING
TEAMCOACHING ( info volgt binnenkort)

schoolbord juf en kinderen

Reacties gesloten