HartenVrouw

vrouwen lachen
HartenVrouw is een doorgaande groep voor vrouwen die hun leven in handen willen leggen van het Grote Hart en willen groeien in vrouwelijke volwassenheid.
Ieder moment dat je je toe wendt naar het Grote Hart, merk je dat je er van uit ging dat je weg was van huis. De gewoonte om op zoek te gaan naar ‘thuis’ en je zekerheden en vervulling elders te zoeken, buiten je of binnen, creëert een sensatie van isolement, of leegte en versterkt de sensatie van gemis. In deze doorgaande vrouwengroep oefen je, samen met andere vrouwen, om in het huis van het Hart te leven. Ook in je dagelijks leven. Behalve ontwaken in het hart ligt de aandacht bij de ontwikkeling van vrouwen en het vrouwelijke, belicht vanuit een integraal perspectief. Vrouwen ontwikkelen zich immers anders dan mannen. In het gezelschap zijn van vrouwen is hier een wezenlijk onderdeel van. Evenals het cultiveren van ‘a culture of touch’, waarbij aanraken en massage vanzelfsprekend onderdeel wordt van het dagelijks leven.
Deze groep komt iedere twee maanden twee dagen bij elkaar in Maria Hoop. Tussentijds worden online meditatie momenten aangeboden. Je ondersteunt elkaar groepsgewijs middels live en/of online groepsbijeenkomsten en je bent elkaars buddy.
Binnen de groep is ook ruimte voor individueel werk, waarbij gebruik wordt gemaakt van de kracht en support die uitgaat van het werken in een groep. Vrouwenthema’s zijn vanzelfsprekend onderdeel van de inhoud.
Alle pijn en verwarring die in relatie zijn ontstaan kunnen op diep niveau helen als het in contact waar mag zijn. Het is ontroerend en verrijkend om aanwezig te zijn als een groepsgenoot zich opent in relatie, patronen gaat doorzien, pijn durft te doorvoelen en weer tevoorschijn komt als een ongeschonden mens. Er is vaak zoveel herkenning. Niemand bestaat immers op zichzelf, we zijn diep met elkaar verbonden. Het is verrijkend als je zelf werkt, en ook als je aanwezig bent bij de begeleiding van je groepsgenoten.
singing-bowls-185789_1280
Hoe zien deze dagen er uit?
De dag begint met een HARTmeditatie. Aansluitend leer je te rusten in gewoon zijn en maak ik gebruik van visualisaties, licht lichaamswerk, dans, dromen, systemisch werk, waarderend onderzoek of dialoog. We maken ook gebruik van de natuur en de stilte in de directe omgeving.
Als deelnemer krijg je de tijd om met een wakkere en liefdevolle blik een persoonlijke vraag te onderzoeken ten aanzien van je vrouwelijke ontwikkeling. Je wordt hierin begeleid en je kunt ook gebruik maken van de feedback van de  andere vrouwen.
Ieder heeft haar unieke weg, niemand gaat je voor. Maar als je in de groep om je heen kijkt zie je dat ook anderen deze weg willen gaan. Dit verbindt, verzacht, daagt uit en roept compassie op voor jezelf en voor de ander.
Om de continuïteit van de groep te waarborgen, committeert ieder deelneemster zich aan de groep voor minimaal een half jaar ( 3 weekenden).
Er is plaats voor maximaal 5 vrouwen.
Data 14-15 januari (deze kan helaas niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen/18-19 maart/ 29-30 april/ 17-18 juni 2022
Kosten voor een seizoen ( drie twee-daagsen):  per 1 januari 2022: particulieren en ZZP: € 535,- exclusief btw 21 % bij bruto inkomen tot 3000 p.m. | € 560,- excl. btw 21% bij bruto inkomen boven 3000 p.m.| € 595,- exclusief btw 21 % als de organisatie betaald.
Klik hier voor tips voor sfeervol overnachten in de omgeving. Je kunt ook gezamenlijk een ruimte huren.

 

 

Reacties gesloten