De extase van het Hart

Je bent een vrouw en je diepste wens is om je te openen in liefde. Om royaal liefde te geven, om liefde te zijn. Misschien fantaseerde je als jong meisje dat er ooit een geliefde zou komen die jou werkelijk zou zien en je hart helemaal zou openen. Iemand die je zozeer zou vertrouwen dat je al je maskers zou kunnen laten zakken en je je helemaal zou kunnen overgeven…

 

masker

Maar als die volmaakte ander niet verschijnt, of als degene voor wie je je hebt geopend, je heeft gekwetst, heb je misschien muren rond je hart gebouwd. Je hebt geleerd met de pijn te leven en besloten voor jezelf te zorgen. Je hebt geleerd om je eigen doelen na te jagen en je leven zelf richting en inhoud te geven. Je richt je op je carrière of je financiën, wijdt je aan een goed doel of een spiritueel pad. Of je reist de wereld rond, doet veel aan sport of besteedt tijd met goede vrienden. Maar hoe succesvol je ook bent en hoe veel plezier je ook aan je activiteiten en contacten beleefd, er blijft iets in je onaangeroerd. Heimelijk verlang je naar werkelijke overgave.

 

vrouw springt

Als je je langdurig verdedigt tegen mogelijke kwetsing, bouwt je lichaam spanning op en ontwikkel je lichamelijke klachten. Langzamerhand kun je moe raken van jaren lang je eigen leven in de hand te houden en te putten uit je eigen kracht. Terwijl je hart er naar verlangt om diep geopend te worden en te stralen en je lichaam verlangt om werkelijk aangeraakt te worden. Opdat je de bron van liefde kunt ervaren en door je heen kunt laten stromen.
Je bent bang om dit verlangen te onderkennen, omdat je denkt dat de enige optie is om dan terug te vallen op de bekende modus van afhankelijkheid en je weer terug bent bij af.
Wat werkelijk aan de hand is, is dat je op de drempel staat van een volgende stap in je vrouwelijke ontwikkeling, voorbij het heen en weer bewegen tussen een afhankelijk en onafhankelijke levenshouding. Het gaat er niet om om terug te vallen in behoeftige afhankelijkheid, of te volharden in je eenzame onafhankelijkheid, maar om de volheid van je de liefde die door alle harten stroomt toe te laten en je daar door te laten leiden. Hiervoor is het nodig om je relatie met de bron herstellen.
Kasteelmuur en bron
Vanuit angst houdt je de muren rond je hart in stand. Vanuit angst sluit je je lichaam, waardoor liefde niet door je heen kan stromen. Vanuit angst weiger je om je diep te openen, voorbij je comfortzone.
Mannen zijn in de regel doodsbang voor de kracht van de vrouwelijk liefde en kracht. Alleen een man die zijn angst heeft overstegen en er mee op zijn gemak is, kan jou ontmoeten in dit verlangen. En laten we eerlijk zijn, vrouwen zijn al even bang voor de mannelijke kracht.
Maar je vindt geen werkelijke vervulling in de aandacht van een ander, of door je leven in eigen hand te houden. Werkelijke vervulling vind je alleen in de liefde zelf. Liefde heeft geen subject nodig.
Ook als er geen geliefde in je leven is, of als je geliefde niet is staat is om voorbij zijn/haar angsten te gaan, kun je leren om je hart te open voor de liefdesstroom en je oorspronkelijke vrouwelijkheid te laten stralen. Dat kan een uitdaging zijn, omdat pijn die je heeft doen sluiten, weer kan worden aangeraakt. Maar als je het aan durft, kun je leren hoe je de pijn kunt toelaten op een manier die je hart verder opent naar liefde.
global women meditatie
Als leven met een stralend hart en een lijf dat door liefde wordt bewogen is waar je werkelijk naar verlangt, al dan niet met een partner, ben je van harte welkom om deel te nemen aan deze tweedaagse.
Je gaat jezelf ervaren als stralende, vrije vrouw en we zullen elkaar inspireren en gezamenlijk ademen, mediteren, visualiseren, dansen, zingen, tekenen, masseren en wandelen.

Samaya

Data 16-17 januari 2020
Locatie:  Samaya in Werkhoven
Kosten seminar: ZZP: 315,- exclusief btw 21 % | particulieren 315 inclusief btw 21 %
Kosten verblijf inclusief maaltijden: 2p. kamer € 195,40 p.p. | 1p. kamer € 229,95 p.p.
Ben je enthousiast? Je kunt je hier direct aanmelden.

 

Let op: Early Bird 15 % korting op de seminar kosten tot 12 oktober 2019!

Reacties gesloten